2014. december 2., kedd

II. A mindennapok - Nyaralás újra

Ilyen időben (ónos eső, jégcsapok, fujj), pont jó a nyárra emlékezni, azaz: a két hét szabadságra a családi nyaralóban.
Helyszín: már ismert (tavaly is itt voltunk). Transzport: ismert (ugyanazt a szerencsétlen autós rokont rohantuk le, akit múlt évben, és ő nem mert nemet mondani). Az események: ezek jórész képriport formájában örökítődtek meg.

***
A lazulást alapvetően mindenki nagyon élvezte, és megúsztuk a nyaralást katasztrófák nélkül (Chris csak egyszer lógott át a szomszéd telekre a kerítésen át). Még három olyan nap is akadt, amikor a nap is kisütött! (Igen, ez egy ilyen nyár volt, ha valaki még emlékszik…)

Néhány pillanat, amikor az ebek kerültek központba:

Így autózott Chris. (Kicsit tömve volt a kocsi – 5 ember, 3 kutya… –, ezért kénytelen volt egy családtag ölébe ülni.) Az elmosódó szürke folt a kép bal oldalán természetesen Lavina, a saját eb.


Vízparti pózolások.


Felhívnám rá a figyelmet: a fülszerkezet tisztán látható!


Sétatér. Mármint nekünk. Bicikliút. Mármint hivatalosan. Mindenki döntse el maga, melyik felel meg jobban a valóságnak.


Jövünk már!


Itt valami csábítóan büdi dolog rejtőzik…

Chris, a tengerész vízre száll!



Ritmikus sprtgimnasztika flexipórázzal előadva.


A nap fénypontja: az étkezés. Az kicsit sem zavarja, hogy ez itt NEM a kutya vacsorája, hanem az embereké. Bevált taktikát alkalmaz: a fejet a kanalat birtokló ember combjára fekteti, a pillantást áhítatosan és kitartóan az arcára függeszti. (Az arra hajlamos gazdafélékben kellő lelkiismeretfurdalást és sajnálatot lehet ezzel ébreszteni, és így alattomban némi plusz tápanyaghoz jutni.)


Egy átlagos nap estéje – avagy a városi kutyák, akik nem bírják a kiképzést. Még mielőtt: nem a raktárba száműztük őket, csak kissé zsúfolt volt a ház. Én is a létra mellett aludtam :)



Tényleg meglepően eseménytelenül zajlott a nyaralás, nem volt hiszti, lelépés, és most kajalopás sem. Persze ehhez hozzátartozik, hogy Chrisnek idén már nem volt idegen se a hely, se a jelenlevők. Bár, az azért aranyos volt, hogy akikkel este megbarátkozott, azokat nem ismerte meg reggel, amikor az udvaron felvert sátorból kászálódtak ki – na akkor azért volt egy kis hiszti, zengett tőle a környék :)

Ja, és igen, odakint flexire tettem, mert hogy számolok el az egyesületnek, ha elhagyom az egyik kutyájukat valahol Tolna megye sötét mélyén??? Ez rontja a fotók esztétikumát, dehát a biztonság mindenek felett…
Az udvaron persze szabadon kószálhatott. Egyébként meg nem attól tartok, hogy ha szabadon engedem, akkor nem jön vissza (biztos vagyok benne, hogy – most már – visszatérne hozzám), hanem attól, de attól nagyon, hogy még mielőtt beérkezne, meddig-hova fut el, és kibe-mibe fut bele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése